5 перфектни идеи да носиш тефтер със себе си

Мобилния телефон може да ни е полезен с много от приложенията си, но бележника никога няма да изтрие полезна информация ако случайно го изпуснем на земята. По-долу в статията сме изброили 5 перфектни идеи да носиш тефтер със себе си.

1. Използвайте го за всичко

Тефтерите превъзхождат приложенията, когато става въпрос за гъвкавост. Те не са само за водене на записки, макар че са чудесни и за това. Тетрадката може да бъде чудесно място за всички неща, които искате да запомните – от месечния бюджет, през списъка с хранителни стоки, до списъка с всички страхотни ресторанти, които сте посетили, или кафета, които сте изпили с удоволствие. Можете да го използвате не само за записки, но и за рисунки, диаграми, телефонни номера и др.

2. Можете да се доверите на паметта си

Бележникът е идеалното място, където да запишете бърза мисъл, преди да сте я забравили. Макар в момента да си мислите, че споменът ще ви остане, има вероятност тази малка информация или искра на идея да не се запази. Дори когато смятаме, че помним събитията ярко, спомените ни могат да бъдат погрешни. Изненадващо ли е тогава, че трудно помним телефонни номера и списъци с хранителни стоки?
Носенето на химикалка и бележник улеснява записването на информация в движение, което дава по-точна представа за деня, когато се върнете към бележника си. Записването на събитията и мислите през деня е добър начин да подсилите паметта си.

3. Писането може да е полезно за психичното ви здраве

Воденето на дневник е утвърдена техника, която лекарите препоръчват за борба с психични проблеми като тревожност и депресия. Воденето на дневник помага на хората да изразяват вътрешните си мисли и страхове, да идентифицират негативните мисловни модели и да проследяват симптомите. Дори и да нямате тревожност, воденето на дневник може да ви помогне да изясните чувствата си и да опознаете себе си. Може да си мислите, че нямате време да се посветите на писане всеки ден, но ако носите със себе си тефтер, дневникът ви винаги ще бъде под ръка, за да пишете в него.

 

4. Никога не знаеш кога ще те връхлети вдъхновението

Носенето на тефтер е съществена част от творческия процес от векове насам. Лудвиг ван Бетховен не е ходил никъде без тетрадка, в случай че го е споходило вдъхновение. Бенджамин Франклин е носил джобен бележник, за да отбелязва моралния си напредък по плана си за развитие на характера „13 добродетели“. Марк Твен вземал тетрадки със себе си, където и да пътувал, за да записва наблюдения и идеи за книги. Същото важи и за днес. Съвременните автори и художници знаят, че най-добрите им идеи вероятно няма да им дойдат, когато са седнали на бюрото си, готови да работят. Те носят със себе си тетрадки, за да са сигурни, че винаги са готови, когато им хрумне блестяща мисъл. Дори и да не планирате да станете известен писател или композитор, несъмнено имате проблясъци на гениалност по време на ежедневието си, а тефтерът ще ви позволи да ги запомните.

5. Батериите на тефтера никога няма да свършат

Цифровите планери и приложения са удобни и полезни – докато телефонът ви не се развали или докато не му се изтощи батерията. Бележника не се нуждае от зареждане и е винаги готов за употреба. Дори ако използвате телефона или компютъра си за повечето задачи за писане, чудесно е да държите под ръка тефтер за случаите, когато цифровите ви устройства се изтощят. Дори ако телефонът ви все още не е изтощен, използването на бележник може да ви помогне да запазите живота на батерията за нещо по-важно, като например получаване на указания или играене на игри.