Мебели подходящи за всички стаи

Знаете ли, че е възможно да откриете мебели, които пасват отлично на всички стаи в дома ви? Достатъчно е просто да се придържате към две неща – функционалност и универсалност.

Кои са те? Научете повече за елементите на обзавеждането, които ще се съчетаят отлично навсякъде в дома ви. Повече по темата споделят от екипа на онлайн магазин ИКЕА.

Кои фактори са важни при избор на мебели за всяка стая?

За да изберете обзавеждане, което освен да подобри естетиката на дома, ще ви влезе в употреба, трябва да съобразите някои фактори.

Стил и дизайн

Когато избирате мебели, които да се адаптират успешно във всяка стая в дома ви, трябва да се съсредоточите в един стил, който да следвате при обзавеждането. Сред популярните такива са винтидж, индустриален, минималистичен, рустик, ретро и други.

Цвят

Изберете внимателно цветовата гама, която да следвате. Повечето мебели, които са подходящи са всички стаи в дома, са в семпли тонове, които лесно се съчетават с останалите елементи от интериора, като неутралните или теракотената гама.

Кои мебели са подходящи за всяка стая в дома?

Съвременните тенденции в интериорния дизайн дават голяма свобода на действие – разнообразие от модули, мултифункционалност за по-добро съчетание с останалите елементи на обзавеждането и оптимизиране на пространството, както и още много други. Тук се определя и възможността да изберете мебели с универсално приложение, които не само да изглеждат еднакво добре във всяка стая в дома ви, но и да ви вършат отлична работа. Такива са:

 1. Скрин с чекмеджета
  Това несъмнено е сред мебелите, които изглеждат добре във всички стаи. Необходимостта от модули за съхранение на вещите присъства във всяко едно помещение в дома – от кухнята до спалнята. Те се характеризират с множество предимства – практични размери, отлично вътрешно разпределение, допринасят за естетиката на интериора и при правилна поддръжка ще ви служат дълго.
 2. Етажерки
  Оптимизирането на вертикалното пространство е все по-популярен метод за спестяване на място и внасяне на подреденост, особено в малки стаи.
  Етажерките имат универсален външен вид, адаптирате се добре към всяка обстановка, а някои от тях подлежат и на стенен монтаж с цел допълнително съхранение на място.
 3. Малка масичка
  Определено е удобен вариант както за хола, така и за трапезарията, кухнята, а защо не и спалнята. С практичните си размери, функционалност и естетика, тази мебел внася усещане за минимализъм и формира място за позициониране на важни вещи.

Това са някои от мебелите, които се характеризират с отлична функционалност и ще ви влязат в употреба във всяка стая.