Защо корпоративните подаръци са добра идея

Въпреки, че съществуват много фактори, които определят това дали един бизнес е успешен или не, едно е факт – бизнесът не би могъл да расте и да се развива без доволни клиенти и мотивирани служителите. Но освен с качествени продукти или услуги или добре организирана работна среда, какви другите методи могат да бъдат използвани, за да се осъществи трайна и позитивна връзка между клиенти и служители? Как можем да покажем, че хората, с които работим, означават много за нас и са оценени?

Корпоративните подаръци са често срещана практика и са винаги чудесна идея за повдигане на работния дух и за поглезване на клиентите. Нека разгледаме защо те са от полза за Вашия бизнес.

Положителна работна култура

Позитивна работна средаПодценените служители са често по-малко щастливи на работното място и следователно – по-малко продуктивни. Като резултат, Вие не само ще имате по-малко ефективна работна сила, но и ще създадете неблагоприятна култура на работното място, която неизбежно ще бъде усетена и от Вашите клиенти.

Редовните корпоративни подаръци като работен календар или пък брандиран тефтер са добър начин да възнаградите хората с високи постижения или видима отдаденост към Вашата фирма. Подаръците са знак на благодарност към трудолюбивите служители и лоялните клиенти.
Позитивни работни отношения

Създаване на добри отношения

Въпреки, че съществуват много фактори, които биха могли да накарат клиентите да изберат Вашия бизнес пред друг, един от ключовите елементи са отношенията, които имат с Вас. Ако един клиент рядко чува от Вас, освен когато настъпи време за разплащане и фактуриране, то е силно вероятно той да няма особено добри отношения с Вашия бизнес.

Редовният контакт и показването на признателност води до изграждането на силна връзка. Можете да осъществите такава връзка чрез корпоративни подаръци за още по-силни и надеждни отношения.

Отличаване от конкуренцията

Днес съществуват милиони бизнеси, които са или добре установени на пазара или тепърва навлизат в индустрията. По-важно от всякога е да поддържате конкурентно предимство и да се отличавате от останалите. Този, който предоставя на клиентите си по-добро обслужване, по-добри продукти и по-добри услуги, ще спечели клиентите на своя страна. Ако това не сте Вие, то рискувате да изгубите лоялни потребители.

Редовните корпоративни подаръци са само един начините да направите бизнеса си различим и открояващ се. Това показва, че вие сте компания, която се грижи за своите клиенти и, че сте готови да надминете конкурентите си.

Оценяване на клиенти и служители

Както вече споменахме, най-опасното нещо за растежа и развитието на един бизнес са служители и клиенти, които се чувстват недооценени. Ако това се отнася за Вашите клиенти, то вероятността да потърсят друга фирма като Вас е голяма. Ако пък това са Вашите служители, подгответе се за недостиг на персонал. Много организации допускат безразличието да надделее. Често това е резултат от пускане по течението или недостатъчно внимание към детайлите.

Корпоративните подаръци са начин да повдигнете духа на работното място и да накарате Вашите клиенти да се чувстват истински специални. Заложете на персонализираните подаръци там, където е възможно. Това може да е нещо малко, като например надписването на картичка с името на служителя или клиента, която да поднесете към подаръка.

Всеки малък жест е от значение. Уверете се, че Вашият бизнес гради стабилни основи и се отличава от останалите като включите корпоративните подаръци към Вашата работна култура.