Как Правилно Да Почистваме Офисните Помещения

Офисите са места свързани с продуктивност и бързо темпо на работа, а мръсният офис може да накара колегите ви да се почувстват некомфортно, дори и да не го осъзнават напълно. Въпреки, че всеки офис има своя уникална динамика и предизвикателства, до голяма степен процесът по почистването е еднообразен.

В тази статия ще се опитаме да ви дадем различни съвети, които да ви помогнат с правилната поддръжка на работното място. Важно е да се вземе под внимание и, че ако помещението е прекалено голямо, тогава по-разумното решение е да наемете фирма за почистване на офиси. Ако все пак сте в търсене на различни методи и практики да поддържате офиса си чист, тези съвети са за вас:

1. Подреждайте често

Голяма част от чистотата е подредеността, а един от най-важните начини за поддържане на чистотата в офиса е постоянното разчистване. Макар че всеки служител може да разчисти бюрото си и личното си пространство, поддържането на документите и общите пространства подредени може да повиши ефективността и да създаде усещане за спокойствие за целия офис.

2. Обърнете внимание на зоните с голям трафик

Когато става въпрос за реално почистване, някои от най-важните зони ще бъдат тези, които са с най-голям трафик и често използване. Дръжките на вратите, бюрата, клавиатурите, мишките, телефоните, диспенсерите за вода, вендинг машините, тоалетните и кухненските мивки – всички те трябва да се дезинфекцират редовно, за да се постигнат най-добрите резултати.

3. Насърчавайте участието на служителите

Въпреки че не е необходимо служителите да стоят на колене и да търкат пода всеки ден, те могат да дадат своя принос за поддържането на чистотата в офиса. Обикновеното почистването след себе си може да е от голямо значение – особено когато го прави целият офисисен персонал.

4. Добра лична хигиена

Друга важна част от поддържането на чистотата в офиса е поддържането на чистотата на всички в него. Макар че това включва поддържане на сапун и кърпи в баните, не може да навреди поставянето на дезинфектант за ръце на няколко ключови места, за да могат хората бързо да поддържат ръцете си чисти. Можете дори да поставите станции за дезинфектант за ръце пред тоалетните или на входовете, така че хората лесно да се сещат за тях.

Заключение

Когато офисът ви е чист, можете да направите много повече с времето и енергията си на работното място. Независимо дали ще извикате професионална почистваща фирма, или ще се справите сами с помощта на служителите си, чистият офис гарантира една по-приветлива работна среда.