5 причини да наемем графичен дизайнер

Много малки или започващи бизнеси се питат от какви консултанти и професионалисти имат нужда и от кои могат да се лишат. Често собствениците на малки фирми играят ролята на човекът-оркестър, правейки почти всичко сами. Действително, това спестява много разходи, но дали тази стратегия дава най-добри резултати?

Графичен дизайн се изисква в подготовката на почти всички рекламни материали – флаери, брошури, банери за онлайн реклама, дори уебсайтът на компанията. Имаме основания да смятаме, че в почти всички случаи е по-добре да оставите тази работа на професионалистите. Ето 5 причини, поради които да наемете графичен дизайнер.

 1. Ще ви спести време

На теория, създаването на дизайни за реклама изглежда лесно: слагаш красива снимка на продукта, добавяш надпис с най-важната информация и готово! На практика обаче нещата стоят по съвсем различен начин. За да бъде крайният резултат красив, ефективен и професионално изглеждащ, от дизайнера се изисква да има огромен набор от умения. Те включват богат визуален опит, усет за цветовете и начина за тяхното съчетаване, познания по типография, умения за работа с програми за дизайн, познания за оптимизиране на уеб изображения, опит в предпечатната подготовка… И още, и още. Придобиването на всички тези умения отнема години усилен труд!

Разбира се, напълно е възможно вие да имате идеите и опита да направите дизайните си сами. В този случай със сигурност знаете, че тази дейност отнема адски много време! Наистина ли искате да инвестирате този ценен ресурс в дейност, която можете да делегирате? Не е ли по-добре да оползотворите своето време в по-важни неща, които никой друг не може да свърши?

 2. Ще създаде модерни и професионални визии

Част от работата на професионалните дизайнери е винаги да бъдат в крак с трендовете. Всичко това означава, че ако наемете графичен дизайнер, той (или тя) ще създаде за бранда ви визии, които са модерни и ще се харесат на вашите клиенти. Освен това, годините опит означават, че един професионалист ще създаде наистина впечатляващи дизайни. Това ще рефлектира положително върху имиджа на бранда ви. Известно е, че клиентите имат много повече доверие в марка, чиито рекламни материали изглеждат професионално.

   3. Ще предаде най-важната информация

Добрият дизайн е не само красив, но и ефективен. Той не просто умее да предаде най-важната информация по ясен и запомнящ се начин: той продава! Ако наемете професионалист да създаде рекламните ви материали, той ще се погрижи клиентите от пръв поглед да разберат и запомнят вашето най-важно рекламно послание.

 4. Ще изгради консистентно визуално присъствие

Стратегията за налагане на всеки бранд трябва да включва последователност във визуалното присъствие. Това със сигурност включва всички онлайн и офлайн рекламни материали и може дори да бъде обвързано с физическите магазини и офисите на компанията ви. Колкото по-последователно е визуалното присъствие, толкова марката става по-разпознаваема. След време потребителите ще могат да познаят бранда ви дори от един единствен елемент.

 5. Ще ви помогне да постигнете целите си

Както споменахме вече, добрият дизайн умее да убеждава и да продава. Професионално направените рекламни материали ще ви помогнат да постигнете своите цели – например да имате добра репутация, да спечелите доверието на клиентите, да постигнете повече продажби.

Да наемете професионален дизайнер е наистина добра идея! Надяваме се, че аргументите ни успяха да ви докажат това. Може би си мислите, че това е твърде скъпо удоволствие, което не можете да си позволите. Вярно е, че повечето добри дизайнери на свободна практика имат високи ставки. Напоследък обаче се появяват алтернативи под формата на абонаментни услуги, които са достъпни дори за най-малките фирми. Цените за графичен дизайн на designexpert.bg например лесно могат да се впишат в почти всеки месечен бюджет, без да го натоварват излишно. Не забравяйте, че парите, изразходвани за добър дизайн, не са разход. Те са инвестиция, която се отплаща многократно във времето.