Защо е по-изгодно да закупите автомобил от САЩ или Канада?

Повече от 50% от търсенията на автомобили у нас имат филтър „на старо“. В действителност, в България все още не всеки може да си позволи покупка на нова кола.

Най-често родните потребители се ориентират към внос от Европа. Напоследък обаче в сектора си проправи път нова тенденция. Много българи осъзнаха, че е по-изгодно да си закупят автомобил от по-далечна дестинация, а именно от САЩ или Канада. Вижте какви са предимствата на подобна покупка.

Гарантирано по-ниска цена

Въпреки че не звучи особено логично, истината е, че покупката на кола от друг континент, би ви струвало по-евтино, отколкото ако я поръчате от европейска страна. Факт е, че вкарването на автомобил от САЩ и Канада изисква заплащане на много повече такси. Освен това, след като страните не са членки на ЕС крайната цена допълнително е оскъпена с по-високи мита и данъци.

Събрани накуп всички административни такси обаче, отново не надхвърлят разликата с цената на вносните коли от Европа. Автомобилите на старо в САЩ и Канада продължават да излизат на много по-ниска стойност.

Не просто широк, а много по-голям избор

Преминали сте през всички сайтове за вносна кола от Европа и все още нищо не ви е грабнало окото? Не се притеснявайте, защото в САЩ или Канада асортиментът е много по-голям. Там просто няма как да не подберете кола, която изцяло да покрива вашите изисквания и вкусове.

В допълнение, отвъд Океана е далеч по-лесно да намерите по-специфични модели, които в Европа са кът. Същото важи и за ретро колите, както и специализирани превозни средства (например, за инвалиди, с много места тип семейни автомобили и други).

Какво ще кажете и за значително по-малък пробег?

Това е едно от основните предимства на вносните коли от САЩ и Канада. За разлика от европейските автомобили втора ръка, тези пристигащи отвъд Океана винаги са с по-малко изминати километри.

Причината е, че в САЩ и Канада потребителите сменят колите си значително по-бързо. Също така, жителите там използват все по-рядко автомобилите си. Те, например, предпочитат да отидат на почивка с обществен транспорт. Използват колата си буквално само при нужда.

По-запазени коли

Сравнителен анализ на вносните коли от Европа и тези от САЩ или Канада ясно дава да се разбере, че вторите са много по-поддържани.  Автомобилите от нашия континент почти винаги пристигат с множество технически проблеми, които допълнително оскъпяват крайната цена.

Точно обратно, по-голяма част от продаваните автомобили от САЩ и Канада най-често са в перфектно състояние. И то е доказано в придружаващата ги задължителна за региона сервизна книжка. В нея нагледно и ясно можете да проследите как е била обслужвана колата и кога за последно й е правен сериозен ремонт, например след катастрофа и други рискови повреди.

Коли от САЩ или Канада с пълен пакет от екстри

Традиционно, в Европа сме свикнали след придобиване на стар автомобил да го оборудваме според собствените си нужди в последствие. Тази задача не само че е трудоемка и че изисква време, но представлява и допълнителен разход.

Ако решите да си закупите кола от САЩ или Канада, ще получите не просто добре поддържано, но и перфектно оборудвано возило. По време на вашето търсене можете да заявите конкретни екстри, от които се нуждаете. Тази опция е включена в услугите на Usaauto.bg – един от най-надеждните доставчици на вносни коли отвъд Океана.

Ето защо, ако държите на система за безопасно паркиране, специализирана система за защита от крадци или друга интересна екстра, покупката на кола от Новия свят е идеалното решение за вас. В противен случай ще трябва да отделите допълнително време и средства, за да си набавите нужните функции и аксесоари.

Покупката на нов автомобил е сериозна инвестиция. Анализът на пазара е от съществено значение като начална стъпка в осъществяването на вашите планове. Само защото все още не се е превърнало в практика, търсенето на вносна кола втора ръка от САЩ и Канада изобщо не е за подценяване. Напротив, предимствата в подобна покупка са повече от основателни. Помислете добре от какво се нуждаете и колко сте готови да платите и направете най-добрия избор за себе си!