Как да разпознаем кой парфюм е оригинален? Трикове и съвети

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато се опитвате да определите дали даден парфюм е оригинален. Първо, проверете опаковката. Ако кутията или флаконът изглеждат фалшиви, то и парфюмът вероятно е фалшив. Второ, погледнете етикета. Ако етикетът е олющен или избледнял, вероятно е фалшив. Накрая помиришете парфюма. Ако той не мирише на парфюма, който се опитвате да имитирате, вероятно е фалшив. Ето още няколко съветва, които ще ви бъдат от полза.

Когато искате да си купите нов оригинален парфюм, е важно да можете да разпознаете кой е оригинален и кой е фалшив. Има няколко неща, които можете да търсите, за да направите това разграничение. Едно от първите неща, които трябва да направите, е да разгледате внимателно флакона. Уверете се, че сте разгледали внимателно етикета. Логото трябва да е ясно и отчетливо. Ако не е, това обикновено е знак, че парфюмът е фалшив.

Друго нещо, на което трябва да обърнете внимание, е теглото на флакона. Флаконът на истинския парфюм е тежък, докато този на фалшивия е много по-лек. Трябва да обърнете внимание и на цвета на течността. Истинският парфюм обикновено е с дълбок и наситен цвят. Ако течността е с по-светъл цвят, вероятно парфюмът е фалшив.

Когато напръскате парфюма, също трябва да можете да разберете дали е истински. Истинският парфюм ще има силен и дълготраен аромат. Ако ароматът не се запазва много дълго или ако избледнява бързо, тогава парфюмът вероятно е фалшив.

Имайте предвид тези съвети следващия път, когато пазарувате парфюм. Като отделите време да разгледате флакона и аромата, можете да сте сигурни, че получавате истински парфюм.

Как парфюмът да се задържи по-дълго време върху кожата ни?

Не е тайна, че парфюмът не се задържа толкова дълго върху кожата ни, колкото ни се иска. Но има няколко неща, които можем да направим, за да удължим трайността му.

1. Изберете правилния парфюм.

Не всички парфюми са създадени еднакви. Някои от тях просто са по-добри в това да се задържат по-дълго върху кожата ни, отколкото други. Ако търсите парфюм, който да издържи цял ден, ще искате да изберете такъв, който е направен от висококачествени съставки и има висока концентрация на ароматни масла.

2. Нанасяйте го правилно върху кожата си.

Може да изглежда нелогично, но правилното нанасяне на парфюма върху кожата ни всъщност може да помогне той да се запази по-дълго. Когато пръскате парфюм директно върху кожата си, алкохолът в парфюма се изпарява бързо, отнасяйки със себе си и аромата. Вместо това разпръснете парфюма във въздуха и се разходете в мъглата. Това ще помогне на молекулите на парфюма да прилепнат към кожата ви и да се запазят по-дълго.

3. Овлажнявайте кожата си.

Ако кожата ви е суха, парфюмът трудно ще се задържи върху нея. Затова не забравяйте да овлажните кожата си, преди да нанесете парфюм. Това ще помогне на парфюма да издържи по-дълго и да ухае по-добре.

Ако кожата ви е суха, парфюмът трудно ще се задържи върху нея. Затова не забравяйте да овлажните кожата си, преди да нанесете парфюм. Това ще помогне на парфюма да издържи по-дълго и да ухае по-добре.

4. Съхранявайте правилно парфюма си.

Парфюмът не обича екстремните температури, затова е важно да го съхранявате на хладно и тъмно място. Ако държите парфюма си на топло, слънчево място, топлината ще доведе до по-бързото му изпаряване.

5. Не прекалявайте с него.

Важно е да запомните, че по-малко е повече, когато става въпрос за парфюм. Ако сложите прекалено много, парфюмът ще бъде претоварен и в крайна сметка ще се окаже, че мирише лошо. Затова започнете с малко количество и след това го увеличете до желаното.

Като следвате тези съвети, можете да помогнете на парфюма си да се задържи по-дълго върху кожата ви и да ухае чудесно през целия ден и ще може да разпознавате оригиналните от фалшивите аромати. Какъв е вашият любим аромат и как го нанасяте, за да се задържи върху кожата ви?