Как да поддържаме басейна в двора?

Отличен начин за прохлада и истинска почивка през топлите летни дни е разполагането на басейн в градинското пространство. Независимо дали става въпрос за изграждане на такъв, или закупуване на надуваем модел, този тип придобивки изискват поддръжка.

Вижте какво споделят от екипа на онлайн магазин TeMax за поддръжката на басейни за двор в следващите редове.

Защо е необходима поддръжката на басейна?

На първо място, поддръжката се извършва с цел опазване на здравето. Въпреки наличие на химикали за пречистване, микробите трудно изчезват напълно, особено при липса на добри хигиенни навици и редовна грижа за водното съдържание на придобивката в двора.

Освен от незабележимите с просто око вредители, на повърхността на водата често се натрупва мръсотия – листа от дърветата, насекоми и други замърсители, донесени чрез вятъра. Това налага премахването им чрез подходящи приспособления. Това е важно както за комфорта и естетиката, така и за качеството на водата.

В допълнение, правилната поддръжка и редовната грижа за компоненти, като помпи, модули за филтрация и други, могат да гарантират тяхната изправност за по-дълго време.

Съвети за поддръжка на басейна в двора

Вижте какво споделя екипа на онлайн магазин TeMax за грижата на водното съоръжение в двора:

 1. Отстраняване на замърсяванията
  Използвайте кепче с телескопична дръжка, за да премахнете плуващите по повърхността на водата. За да направите цялостна дезинфекция ще се нуждаете от подходящи пособия и препарати. Препоръчително е веднъж месечно да се извършва изпразване и измиване на басейна, независимо че във водата се поставя хлор на таблетки и има помпа с филтрация. По стените и дъното се отлагат много замърсявания, които следва да се отстранят, за да се поддържа здравословна среда и да се подобри качеството на водата.
  Има и комплекти за почистване, които включват робот, вакуумна глава, маркуч, кепче, четка, pH тестер, плаващ термометър и други.

 2. Грижа за химичния баланс
  Много важно за качеството на водата и безопасността на средата е да се грижите за химичния баланс. Използвайте pH тестери, които проследяват киселинността на средата. Използвайте и такива за нивото на хлор и алкалността.

 3. Филтрация
  Почиствайте филтрите в помпата редовно, като е препоръчително те да бъдат сменявани периодично.

 4. Покривайте басейна
  Важна част от поддръжката на водното съоръжение в двора, е покриването му когато не се използва. За целта може да откриете различни по размер и вид покривала, с които да запазите мястото за къпане възможно най-чисто.

Това са някои от основните начини да поддържате водното съоръжение в изрядно състояние. Средствата за постигането на тези цели могат да бъдат открити достъпно в реномираните онлайн магазини. Възползвайте се от качествено оборудване, бързо и коректно обслужване и онлайн поръчка.