Как да Изберем Правилния Редуктор

Изборът на редуктор е изключително важна и трудна задача, особено ако нямате предварителен опит или подготовка. За да Ви помогнем да вземете правилното решение, ние Ви запознаем с основните критерии, които са важни при избор на редуктор.

Преди да направите покупката е необходимо да вземете предвид няколко ключови фактора.

Редукторите се използват предимно за адаптиране на характеристиките на входната и изходната ос на даден механизъм. Именно затова е необходимо да сте запознати с въртящия момент и скоростта на въртене. На първо място се поставя въртящият момент. Редукторът увеличава въртящия момент на Вашия двигател, като по този начин позволява на приемащия елемент да се движи под въздействието на нов въртящ момент, с други характеристики. Понякога, минималният и максималният въртящ момент, който може да бъде поддържан от продуктите на производителя, е посочен от създателите на редуктори на зъбни колела. Той най-често е изразен в нютон-метри.

Плътността на въртящия момент варира в зависимост от типа редуктор. Например, планетарните скоростни кутии са популярни със своята висока плътност на въртящия момент.

Освен за адаптиране на характеристиките на входната и изходната ос, редукторите се използват и с цел намаляване на скоростта на двигателя. Препоръчително е да вземете предвид перфектното съотношение на намаляване, подходящо за Вашите цели. Въз основа на скоростта на въртене на Вашия двигател, коефициентът на редукцията се използва за определяне на изходната скорост на въртене. Тези данни също би трябвало да бъдат посочени от производителите на редуктори, като са обозначени чрез обороти в минута.

Не на последно място, необходимо е и да помислите за това какъв тип редуктор е най-подходящ за Вашите цели. Входните и изходни валове на Вашия зъбен редуктор могат да бъдат коаксиални, паралелни или ортогонални. Правилният избор ще зависи от това с каква цел планирате да използвате редуктора.

Различни видове редуктори

Съществуват четири основни вида редуктори:

  • Планетарни редуктори
  • Червячни редуктори
  • Редуктори за зъбни колела
  • Редуктори с фаска

Всеки от тях крие своите предимства и недостатъци. Правилният избор за Вас би бил този, който е най-добре адаптиран към предназначението Ви. Ако се нуждаете от добро ниво на ефективност, планетарната скоростна кутия би била по-добър вариант пред планетарен редуктор, например.

При нас ще откриете богат каталог с редуктори, който предлага решение за всеки клиент. Нашите опитни специалисти са на разположение да предложат правилното решение за Вас и да Ви помогнат в избора чрез професионално мнение, допълнителна информация или пък съвет. Свържете се с нас и се възползвайте от нашите достъпни цени за редуктори и висококачествени решения.