Как се изработват диамантени гоблени в 5 лесни стъпки

Диамантените гоблени със сигурност се превърнаха в новото забавно и релаксиращо хоби както за големи, така и за малки. Освен облекчаване на стреса, диамантеното изкуство стимулира креативността и фокусирането, а крайният резултат е блестяща красота.

Причината за това, че гоблените с кристали за лепене се превърнаха в хит през последните няколко години, е, че не изискват никаква предварителна подготовка, нито сложни и специални умения. Обикновено всичко нужно за изработката на елмазения гоблен идва старателно опаковано в кутия, а именно:

  • Платно с разпечата схема на картината
  • Диамантени мъниста в нужното количество и цветове
  • Инструмент-писалка за прецизно залепяне на кристалчетата на точното място
  • Помощно лепило за писалката
  • Специално контейнерче за мънистата
  • Подробни инструкции за употреба

Всичко останало, от което се нуждаете, е малко свободно време и … защо не и чаша вино.

Къде да намерим комплекти за изработка на диамантени гоблени?

Най-лесният начин е онлайн. Има множество онлайн магазини, предлагащи всякакви видове елмазени гоблени както за начинаещи, така и за напреднали в това прекрасно изкуство. Ако обмисляте да купувате диамантен гоблен за първи път, то препоръчваме да потърсите намалени диамантени гоблени, особено ако искате просто да пробвате и да разберете дали това е Вашето хоби. В каталога на DiamantArt ще намерите голямо разнообразие от всякакви гоблени с кристали за лепене подходящи както за деца, така и за възрастни, начинаещи и напреднали.

А сега нека разгледаме как точно да се потопим в диамантеното изкуство.

Изработване на диамантен гоблен в 5 лесни стъпки:

Изработването на блестящите елмазени красоти е изключително лесно и успокояващо. Ето как да се потопите в това невероятно диамантено изживяване в 5 супер лесни стъпки:

  1. Сложете платното със схемата на равна повърхност и си пригответе писалката, помощното лепило, диамантените мъниста и контейнерчето.
  2. Разлепете внимателно малка част от защитното фолио, за да откриете част от схемата, на която има залепващ слой. Не премахвайте цялото фолио, защото то предпазва залепващия слой върху схемата от прах и частици, които биха намалили залепващите свойства на лепилото.
  3. Вземете малко от помощното лепило с писалката, за да можете да вземете диамантчетата от контейнерчето и да ги пренесете лесно към платното.
  4. Изберете правилното мънисто според отпечатаната схема на платното, на която са изобразени символите за всеки цвят. Вземете го с писалката.
  5. Пренесете диамантчето и внимателното го залепете на мястото му върху платното. Натиснете леко, докато залепне за платното.

Това е! Толкова е лесно, а носи толкова много успокоение. Освен релаксиращото въздействие и прекрасният блестящ резултат, реденето на елмазени гоблени учи и на търпение и фокус. А накрая удовлетворението е повече от пълно, защото знаете, че този красив отразяващ светлината шедьовър е направен собственоръчно от Вас самите!

Ако не можете да рисувате, плетете или пеете, но искате да се захванете с хоби, което е свързано с някакво изкуство, то диамантените гоблени са чудесна опция. Уверяваме Ви, че това хоби ще ви запали и няма да можете да спрете. Можете да включите и семейството си към това изживяване, тъй като има диамантени гоблени, подходящи и за деца. Прекрасно, нали? Освен това, елмазените гоблени са идеална добавка към домашния декор, която ще озарява стените Ви с блестящата си красота.