Как да се отървем от комарите на закрито? 11 ефективни начина да знаете

Комарите растат в среда с висока влажност. Те хапят животни и хора заради кръвта им. Ухапванията от комари дразнят кожата и могат да разпространят болести като малария и треска от денга.

 

Как да се отървем от комарите на закрито? Предотвратете навлизането на комари в дома си, като инсталирате мрежи за прозорци и врати. Спрей, направен от растения, отблъскващи комарите, като невен, лимонова трева, цитронела, мента и котешка билка, може да се използва за отблъскването им. Ако нямате нищо против миризмата, спрей с чесън може да се използва и за отблъскване на комари.

 

Ухапванията от комари могат да сърбят дни след ухапване и шумът, който произвеждат, може да ви държи будни през нощта. Ние сме тук, за да ви научим как да се отървете от комарите във вашето място и какви предпазни мерки трябва да вземете, за да ги държите далеч.

 

Какво привлича комарите на закрито?

Какво привлича комарите на закрито

Комарите непрекъснато търсят място за кацане или снасяне на яйца и водата е много привлекателна за тях. Тези вредители също са привлечени от обикновени течове с малки водни басейни.

 

Комарите са привлечени от места с влага, но могат да бъдат намерени и в сенчести, защитени зони. Проверете места за обхождане, мазета и други места, където може да е изтекла тръба.

 

Колко дълго живеят комарите на закрито?

Комарите могат да оцелеят в къщата до три седмици. Обърнете внимание, че женският комар би снесъл до 300 яйца на едно ухапване. Така че един комар, който влезе в дома ви, може бързо да се превърне в сериозен проблем.

 

Как да се предпазим от комари на закрито?

Как да се предпазим от комари на закрито

Ето няколко предложения за държане на комарите на закрито.

 

На прозорците и вратите трябва да се използват мрежести мрежи. Освен това поправете всички пропуски в мрежите, за да държите комарите далеч.

Предотвратете снасянето на яйца от комари близо до или във вода.

Предмети, които абсорбират влага, като гуми, кофи, саксии, играчки, басейни, саксии или кофи за боклук, трябва да се изпразват и почистват веднъж седмично.

Резервоарите за дъждовна вода и съдовете за съхранение на вода трябва да се почистват и поддържат редовно.

Как да предотвратим размножаването на комари в стайни водни растения?

Как да предотвратим размножаването на комари в стайни водни растения

Ето някои техники за държане на комарите далеч от водните растения:

 

Подрязването на водните растения ще помогне за оттичането на водата. Възрастните комари също ще се размножават в обрасли части на вашите растения.

Напълнете бурканите и вазите си с прясна вода.

Поставете вашите растения на възможно най-добрата слънчева светлина. Това не само ще бъде от полза за растенията при получаването на ежедневните им витамини от слънцето, но и ще възпира насекомите.

За да избегнете нежелано застояла вода, не поливайте растенията си прекалено много.

Поддържането на съда с вода под вашето растение сух ще осигури допълнителна защита срещу образуването на местообитания за размножаване.

11 начина да се отървете от комарите на закрито

 

Комарите са едни от най-неприятните вредители поради сърбящите си ухапвания и могат да пренасят болести като треска от денга. Ще ви покажем 11 различни метода да се отървете от комарите на закрито.

 

  1. Блокирайте входни точки

За да държите комарите далеч, уверете се, че уплътненията около вашите врати и прозорци не са повредени. Прегледайте параваните на прозорците си, за да се уверите, че са в добро работно състояние и нямат пропуски. Ако екраните ви са повредени, трябва да можете да ги поправите.

 

  1. Премахнете стоящата вода, където комарите могат да снасят яйца

Почистването на околната среда е най-ефективната техника за предотвратяване на комарите. Всички повърхности, които съдържат застояла вода, трябва да бъдат почистени, отцедени или покрити. Може да се използва тенджера, стари гуми, празна бутилка, кофи или басейн. За да попречите на ларвите на комарите да снасят яйца във вашите контейнери, изпразнете ги и ги покрийте, за да не се напълнят отново, когато вали.

 

  1. Отглеждайте растения против комари

Комарите могат да бъдат възпрени от различни стайни растения, много от които са идеални за отглеждане. Ето някои растения, които да имате предвид за вашия дом:

 

Citronella – Това е най-широко използваният репелент против комари, тъй като съединенията, открити в листата му, често се използват в търговски репеленти за насекоми. Освен това има аромат на лимон и е доста ефективен при отблъскване на комари.

Котешка билка – Това е член на семейството на ментата, който расте бързо и има правилната миризма, за да държи насекомите далеч. Поставете растенията си на светло място, поливайте ги редовно и прищипвайте цветята, докато цъфтят, за да стимулирате растението да произвежда нови листа.

Розмарин – Друга ароматна билка с отблъскващ комарите ефект. Ще ви трябва място, което получава възможно най-много слънчева светлина. Имайте предвид, че може да е чувствителен, когато става въпрос за поливане. Склонен е както към твърде много, така и към твърде малко вода. Когато повърхността е напълно суха, нанесете вода.

Невен – Цвете с миризма, отблъскваща комарите, което се отглежда лесно. За да предпазите комарите, отглеждайте ги в саксии и ги поставете близо до терасата или входната врата.

 

  1. Използвайте спрей с чесън за контрол на комарите

Силната, остра миризма на чесъна го прави един от най-ефективните репеленти за насекоми. Намачкайте няколко скилидки чесън и ги сварете във вода за няколко минути. Напълнете пълна спрей бутилка с разтвора и го напръскайте около района.

 

  1. Дръжте нарязан лимон и карамфил в къщата

Лимоните и карамфилът са изпитана и доказана техника за държане на комарите далеч от дома ви. Комарите презират миризмата на карамфил и цитрусови плодове. И така, разрежете лимон наполовина и поставете скилидки от двете страни.

 

Дръжте чинии с тези скилидки и лимони, нарязани навсякъде, за да предпазите комарите. Това е репелент против комари, който е естествен и безопасен за употреба на закрито

 

  1. Пригответе утайката от кафе

Утайката от кафе е репелент срещу вредители, който е едновременно безвреден и ефективен. Утайката от кафе може да помогне за отблъскването на комарите, както и на други насекоми като оси и пчели. Техниката е изгаряне на утайка от кафе.

 

Топлината кара утайката от кафе да генерира миризма, която моментално отблъсква насекомите. Комарите са податливи на миризми и вече няма да се доближат до вашия район. Уверете се, че го правите на сигурно място, където няма да нараните някого или да предизвикате пожар.

 

  1. Дръжте чиния с бира или алкохол

Това е чудесна техника да се отървете от комарите в къщата, ако имате бира или друга алкохолна напитка. Комарите презират миризмата на бира и алкохол. Следователно този подход ще ги държи далеч от дома ви.

 

Просто поставянето на бира или чаша алкохолна напитка в стаята ще прогони насекомите. Освен това алкохолът включва тиамин, а комарите презират миризмата на тиамин.

 

  1. Убийте комарите извън дома си

С тези няколко техники и трикове можете да държите комарите далеч извън вашия район:

 

Отстранете застоялата вода от локвите и дупките около дома ви.

Потърсете събиране на вода в стари гуми, кофи или дървета с дупки, както и стари колички, които събират много застояла вода между употребата.

Комарите предпочитат да снасят яйцата си в гъста трева. Поддържайте тревата си ниска, а храстите и растенията подрязвайте, така че да няма къде да се скрият.

Комарите са скапани летци, които можете да използвате в своя полза. За да предпазите комарите, поставете няколко вентилатора пред дома си. Не е нужно да оставяте феновете си включени през цялото време; просто ги използвайте, когато имате нужда от тях.

  1. Дръжте съд със сапунена вода

Сапунът за съдове убива комарите, като намалява повърхностното напрежение на водата. Ще задуши ларвите на комарите. Когато поставите сапун във водата, повърхностното напрежение се променя до степен, че комарът не може да стои върху него и се удавя. В контейнер смесете няколко капки препарат за съдове и вода.

 

  1. Използвайте химически инсектицид

Пиретрумът, смес от пиретрум и синтетичен пиретрум, известен като пиретроиди, е широко използвана комбинация в спрейове и мъгла. Възрастните комари загиват при контакт с тези химикали и те също отблъскват други насекоми.

 

Въпреки че повечето спрейове и мъгли са предназначени да убиват възрастни комари във въздуха, те също могат да се прилагат върху местата, които крият. Тези вредители живеят под храсти, дървета, палуби, саксии, висящи растения и почвено покритие.

 

  1. Използвайте естествен инсектицид

Ето естествения инсектицид, който можете да използвате:

 

Ябълков оцет – В малка бутилка със спрей смесете 1/4 чаша ябълков оцет и равни части вода. След това добавете 40 капки етерично масло по ваш избор, като розмарин, лавандула или мента, за да балансирате сравнително силния аромат на основата.

Лимонов сок – Може да се използва за отблъскване на насекоми, както и за почистване на къщата. В тиган смесете сока от три лимона с две чаши вода, оставете да заври и оставете да къкри за около час. Оставете да се охлади добре, преди да прехвърлите в бутилка със спрей.

Както при всички естествени средства за отблъскване на комари, избягвайте пръскането или триенето в очите или върху отворени порязвания и натъртвания.

 

Работят ли уредите за насекоми на закрито?

 

Няма намерени продукти. работете, като примамвате насекоми с електрически удар от решетката, обграждаща електрическата крушка и ги убива. Той използва светлина, за да привлича насекоми и след това да ги убива. Решетката около крушката ще затвори и ще убие насекомите, докато се опитват да се приближат до светлината.

 

Няма намерени продукти.

 

Уредите за насекоми на закрито убиват летящи и пълзящи насекоми с електрически проводници, но се нуждаят от захранване, за да работят ефективно. Уредът за насекоми обикновено се захранва чрез директна връзка към електрически контакт или чрез батерии.

 

Ултразвукови репелери за вредители за вътрешна употреба

Ултразвуковите репелери за вредители са електрически устройства, които произвеждат високочестотни шумове, за да отблъскват, нараняват или убиват насекоми и вредители в дома. Ултразвуковите устройства са свързани към електрическите контакти на дома и се твърди, че излъчват високочестотни звуци, които отблъскват комарите.

 

Смята се, че звукът предизвиква аудиогеннаприпадъчна реакция, която включва ненасочено бягане и възможност за смърт поради мозъчно кървене на комари.

 

Резюме

Комарите могат да пренасят болести като малария и треска от денга, но има различни стратегии за премахване на това насекомо. Можете да се отървете от тях, като поддържате зоната чиста, предотвратявате застояла вода и използвате растения против комари като цитронела, лимонена трева и котешка трева. Чесънът, превърнат в спрей със силна и остра миризма, също е един от най-ефективните репеленти за насекоми.