Как обучението в ААУ превръща ученици в успели личности

Изборът на училище е от ключово значение за Вашето дете. Правилното училище може да преобрази и промени всичко, да отвори врати към успешна академична кариера и да осигури надеждно и стабилно бъдеще. Училищната среда е мястото, където децата срещат връстници и създават приятелства, където отключват нови интереси и където развиват своите умения и знания. Днес съществуват много възможности в образованието, които са извън публичните училища. 

Частни училища, като Англо-Американското училище в София, са все по-често срещан избор, когато целта е получаване на качествено, персонализирано и ефективно обучение. Училището е сред най-успешните в България и не само, поради редица фактори. То предлага достъп до някои от най-опитните и изключителни учители в страната и от други държави, до вдъхновяваща образователна общност, до богат опит и много други. 

Нека разгледаме какво отличава ААС от останалите училища и какво могат да получат учениците в такава среда.

Достъп до международна среда 

На първо място, ААУ предлага разнообразна, международна и богата културна среда за развитие. В училището учат над 600  от около 50 държави, на възраст от 4 до 19 години. Учебната програма е прецизно подбрана за да задоволи международните изисквания. Учениците имат възможността да общуват и създават приятелства с връстници от цял свят, което безспорно води до обогатяване и разчупване на стандартния манталитет. 

Международна учебна програма 

Учебната програма в ААУ се отличава от програмите в повечето стандартни училища. Тя е създадена с помощта на редица източници и поставя с приоритет детайлното разглеждане на различни концепции и стимулира задаването на въпроси и любопитството сред учениците. Преподавателите насърчават учениците да развият своята любов към ученето и да се потопят изцяло в международната общност. Програмата помага не само за трупането на полезни и необходими знания, но и за развитието на ценности и умения за комуникация, решаване на проблеми и иновация. 

Богата общност 

Отличително предимство на образованието в ААУ е невероятната общност, съставена от ученици, родители, преподаватели и професионалисти. Всеки ученик в ААУ се радва на комфорт, знаейки, че винаги може да разчита на някой да предложи отговор на въпрос, подкрепа и помощ, при необходимост. Училището успешно създава усещане за сплотеност и задружност. Това позволява на ученици на всякаква възраст да развият своето доверие във възрастните и връстниците си и да се чувстват комфортно в различни среди. 

Чудесен кампус с модерни съоръжения

ААС е разположено в подножието на Витоша планина и предлага изключително съвременен кампус, който се простира на парцел от 8 хектара. По-голямата част от територията на ААУ е озеленена. Кампусът се състои от няколко различни образователни сгради, както и от Рилският възрожденски център за изкуства, който предлага театър, музика, творчески арт пространства и други. 

Училището се радва на редица награди за екологични сгради с отличаване в енергетиката и екологичния дизайн. 

Образование за всяка възраст

От предучилищна градина до 12 клас, ААС предлага висококачествена учебна програма за всяка възраст. Образованието може спокойно да бъде определено като всестранно, а учениците получават подкрепа при установяването и развитието на основни ценности, като уважение, дисциплинираност, организираност, ангажираност и други. Сред основните цели на училището е да помогнат на учениците да се превърнат в успешни, уверени и успешни личности, готови да променят света към по-добро. 

Англо-Американското училище в София е сред най-висококачествените училища в България и се отличава със сериозните успехи на своите ученици. То е напълно акредитирано от Съветът на международните училища (CIS), както и от Асоциацията на училищата и колежите в Англия (NEASC). Учениците на ААУ получават богата палитра от предимства и се радват на изключителна подготовка за света на възрастните. Най-добрата новина е, че образованието е перфектно комбинирано с възможността за комуникация с връстници от международен произход и до създаването на трайни приятелства. 

Ако търсите алтернативно решение за образование на Вашите деца, то ААУ със сигурност има какво да предложи.