Как да си направим трюфелни бонбони?

Как да си направим бонбони с трюфели?

Имате нужда от:

1. Три големи сини сливи (за предпочитане по-дебели).

2. Две чаени лъжички, преминали през кафемелачка, какаови зърна

3. Три супени лъжици преварена вода (стайна температура) или ром или ликьор (който има по-добър вкус).

4. Можете също така да добавите още ванилия или ванилова есенция (за вкус).

Как се правят шоколадови трюфели:

1. Обелете сините сливи (трябва да премахнете семената), нарежете го много фино.

2. Смелете какаовите зърна в кафемелачка и разбъркайте старателно с нарязаните сини сливи. Те трябва да бъдат „втривани“ един в друг.

3. Добавете вода или алкохол по ваш избор към тази начукана маса. Комбинирайте тези компоненти, опитвайки се да направите масата хомогенна. Разтривайте, докато се уморите) Докато масата стане поне повече или по-малко хомогенна. Основното нещо е все още да не се опитвате – тогава изобщо няма да получите сладкиши. И вкусът все още не е много като трюфел.

4. Оставете всичко някъде така за половин час. И след това започнете отново да търкате, месете и разбърквате. Ако ви се струва, че масата е по-скоро течна, както при сладките (все пак размерите на сините сливи са различни за всички), тогава добавете още сини сливи. Разбъркайте.

Е, време е да добавите аромата – добавете ванилова захар. Или капнете няколко капки ванилова есенция.

Оформете малки топчета – бонбони. Ще се окажат доста сладки. Можете да оваляте получените трюфели в смлени какаови зърна или в пудра захар (за тези, които не губят тегло). Също така (ако все още не искате да опитате полученото чудо) можете да покриете топките с шоколад.

Източник: https://rekordiori.com