Как да оптимизираме целевите страници на сайта за генериране на потенциални клиенти?

Днес хората прекарват повече време онлайн и има все по-голямо предизвикателство да задържиш вниманието им, когато попаднат на твоя сайт. Когато имаш тяхното внимание, е още по-трудно да уловиш тяхната водеща информация. Целевите страници не винаги са най-популярните формуляри за регистрация, но имат потенциал да ускорят усилията ти за генериране на потенциални клиенти чрез ефективен дизайн, стратегия за съдържание и придобиване на потенциални клиенти.

Добре оптимизираните целеви страници на уебсайта трябва да превърнат потенциалните клиенти в реални плащащи клиенти. Помисли за това по следния начин: твоят уебсайт е като витрина. Добрата целева страница е витрина на магазин, която приветства клиентите, като премахва объркването и подобрява откриваемостта. В крайна сметка тя трябва да превърне потенциалните клиенти в лоялни клиенти.

Колегите от HubSpot през годините са работили с много марки, за да оптимизират техните целевите страници, които дават истински резултати. Ето четири принципа, които използват за увеличаване и генерирането на лийдове.

Напиши ясно и сбито копи, което съобщава твоята стойност

За да се насърчат най-висококачествените резултати, целевите страници трябва лесно и бързо да съобщават стойността на офертата – независимо дали е ръководство, набор от шаблони или виртуално събитие като уебинар. Бъди ясен и избягвай жаргона.

Добре изградената целева страница трябва да каже на аудиторията какво трябва да даде в замяна на съдържанието, как ще помогне за решаването на проблема им и какво точно ще получат в замяна.

Първото впечатление, което клиентите ти ще имат за твоя бранд, ще дойде от целевата ти страница, така че е важно да помислиш за страховете и болките на типичните си клиенти. Бъди прозрачен, като предоставяш ясна, изчерпателна информация предварително – особено когато става въпрос за фактори като допълнителни такси, които могат да обърнат перспективите им за покупка.

Ангажирай клиентите с видео

Една снимка струва хиляда думи, а видеото струва милион.

Добавянето на завладяващи изображения и видеоклипове към целевите страници помага за привличането на внимание и може да помогне за подобряване на процента на реализация.

Според проучване на HubSpot за целеви страници 30% от най -популярните целеви страници съдържат видео клипове. Важно е да имаш предвид, че изображенията трябва да са подходящи и да подобряват призива за действие (CTA), вместо да предизвикват допълнително объркване.

Ограничи навигацията и добави ясна подканваща фраза (CTA)

Целта на целевата страница е потенциалните клиенти да получат желаната информация в замяна на съдържанието или офертата. Навигацията на страницата трябва да бъде сведена до минимум и съчетана с ясно представен CTA, за да помогне на клиентите бързо да видят стойността в офертата и продуктите на страницата.

Действие като „Изтегляне“, „Регистриране“ или друга подходяща CTA в горната, средната и долната част на целевата страница може да увеличи реализациите, защото аудиторията не трябва да търси следващата стъпка. Помисли за персонализирана CTA или интелигентна CTA, която може да конвертира 202% по -добре от стандартните версии.

Създай обмислена стратегия за придобиване чрез целеви страници

Според отчета за маркетинговите показатели на HubSpot, компаниите виждат 55% увеличение на потенциалните клиенти, когато увеличат броя на целевите си страници от 10 на 15.

Успешните стратегии за целеви страници имат различни страници, за да се насочат към конкретна аудитория, в зависимост от това откъде са кликнали. И те запазват всяка предвид мотиваторите на аудиторията през целия дизайн на страницата.

Подобряването на релевантността на целевите ти страници с различна аудитория може също да доведе до подобрено позициониране на рекламите – колкото по-добра е практическата работа на страниците, толкова по-вероятно е рекламите да се показват на по-висока позиция.

Един от начините да оптимизираш стратегията си за аудитория на целевата страница е с кампании в Google Ads, например. Може да видиш как се представят потенциалните ти клиенти, като измерваш ключови действия по пътя на водене до продажба, импортираш своите офлайн реализации, за да разбереш пълната стойност на потенциалния клиент, и след това използваш „Списъци с клиенти“, за да създадеш персонализирани, смислени съобщения за целева страница за различни сегменти.