Как да изберем бебешки комплект за хранене

Когато Вашето мъниче навърши шест месеца, то вече е готово за въвеждането на твърдите храни в хранителния режим. Естествено, всяко дете е готово за тази следваща стъпка на различна възраст и не бива да го насилвате ако то все още отказва да приеме такъв тип храна. 

В момента, в който започнете да разнообразявате диетата на Вашето дете, ще са Ви необходими правилните помощни средства, а именно бебешки комплект за хранене.

Вероятно, в началото ще започнете да запознавате Вашето мъниче с различни храни, като допълнение от кърмата или адаптираното мляко, което то приема. Независимо дали вече сте на фаза пълна консумация на всякакви храни или пък тепърва навлизате в областта, ние ще Ви помогнем да направите правилния избор относно бебешки съдове за хранене.

В тази статия ще разгледаме какво трябва да имате предвид, когато купувате бебешки комплект за хранене.

Удобство

На първо място, уверете се, че избраният от Вас комплект е удобен и практичен. Той трябва да е не само приятен и комфортен за Вашето дете, но и лесен за ползване за Вас, като родители. Добре е да изберете комплект, който позволява лесно бъркане и смесване на различни храни. 

Например, важно е бебешката лъжичка да отговаря на размера на устата на бебето, входната част да е изработена от сигурен материал, като силикон и други детайли. Приборите и частите от комплекта трябва да е лесен за хващане за мъничетата. Купичките е добра да бъдат изключително стабилни и трудни за обръщане. Оцапаните пейзажи са неизбежни по време на храненето на бебе или мъниче, но поне можем да сведем рисковете до минимум.

Проверете дали материалът, от който са изработени бебешките купички, е хлъзгав. Добре е той да не позволява хлъзгане за повече стабилност. 

Правилният размер

Изключително важно е да подберете правилния размер бебешки комплект за хранене. Ако лъжицата е прекалено голяма, мъничето може да изпитва сериозни затруднения с използването и хващането на дръжката. Имайте предвид възрастта на детето, както и размерите на неговите ръце и уста. 

Ако пък лъжичката е прекалено малка, детето също може да има проблеми и да се откаже от храненето. 

Материали

Друг много важен фактор при избора на бебешки прибори и съдове за хранене е материалът, от който са създадени. Бамбукът, например, се счита за най-безопасния и предпочитан материал за бебешки комплекти за хранене. Той предлага множество предимства пред пластмасата, тъй като не отделя токсини, които попадат в храната по време на хранене. Той също така не включва нездравословни и вредни елементи в състава си.

Бамбукът е чудесен изолатор на топлина и може да предпази мъничето от изгаряне от топла супа, например. Този тип съдове са лесни за почистване и запазване в безупречен вид. Материалът е също така биоразградим и екологично чист. Той не замърсява околната среда и помага за опазването на планетата. Освен това, необходими са само пет години, за един бамбук да произведе 200 бамбукови пръчки. 

Бамбуковите бебешки комплекти за хранене са издръжливи и почти вечни. 

Лесна поддръжка 

Бебешкото хранене е истинско предизвикателство. Силно вероятно е да завърши в изцапани дрешки, омазани купички и абсолютен хаос. За да е по-лесно Вашето ежедневие, уверете се, че можете да разчитате на комплект за хранене, който е бърз и лесен за почистване, без да се нуждае от специална грижа. 

Правилният избор на комплект за хранене на бебе ще Ви помогне да избегнете излишен стрес и напрежение по време на хранене. Надяваме се, че тези съвети ще Ви бъдат полезни, когато момента за тази покупка настъпи.