Екзотични идеи за дома

Не е необходимо да обиколиш планетата, за да направиш дома си шикозно и модерно местенце. Приготвили сме ти няколко идеи, които освен че са уникални и изглеждат приятно, не вредя и на бюджета ти.

Сложи ваза с ярки цветя
Отиди до близкия цветарски магазин и вместо рози (или цветята, които обикновено си купуваш), си купи букет от екзотични цветя, като червени далии например. Това, че са по-рядко срещани, ги прави най-оригиналният аксесоар за стаята ти.

Изложи на показ книгите си за пътешествия
Отиди в любимата си книжарница и си купи няколко енциклопедии за пътешествия (на пазара вече има толкова много интересни, че ще ти се прииска да имаш всичките). Сложи тези красиви томове върху масичката си за кафе, за да ги прелистваш и мечтаеш, когато ти остане време.

Спести време с частен домоупрвител. Намери професионален домоуправител, който да отговаря на твоите изисквания. Да има юридическа консултация, да се грижи за мястото, в което живееш, а ти да се наслаждаваш всеки ден на заобикалящата те среда.

Заложи на дръзките принтове
Купи си одеало или покривало за дивана (или столовете) в ярки шарки. Те придават „чуждоземна“ екзотичност на твоето местенце.

Избери настолни лампи, които си подхождат
Можеш да смесваш цветове и шарки, но имай предвид, че за да изглежда добре домът ти, трябва някои неща да си подхождат (или да са напълно еднакв). Това създава чувство за сплотеност и последователност и намалява опасността гнездото ти да изглежда хаотично.

Закачи много картини на стената си
Тук минимализмът няма място. Закачи няколко по-малки картини (за по-голям ефект избери такива, които са рисувани с маслени бои) в една и съща цветова гама, за да избегнеш риска стаята ти да изглежда твърде претрупано.