Детски играчки

Детските играчки са много важни за развитието на децата. Те не са само каприз, а и средства за подкрепа и стимулиране на развитието на детето. Специално подбрани детски играчки можете да разгледате на https://www.moxo.bg/collections/za-deteto-detski-svyat .Освен че са безопасни, добрите играчки за  деца трябва да съответстват на техните етапи на развитие. Ако трябва да направите подарък на дете, но се затруднявате, ние ще помогнем с Топ 10 на детските играчки. Това са най-популярните днес, а някои от тях, заедно с други подходящи предложения можете да намерите в MoXo Shop– MoXo.bg

  1. Кукла Барби

Въпреки, че е на десето място в нашата класация, Барби е една от най-популярните кукли за малки момиченца. Тя е произведена от Mattel, Inc. и е пусната на пазара през далечната 1959 г. Като прототип е била използвана немска кукла, наречена Bild Lilli . Освен Барби, след това са пуснати различни играчки от тази серия-членове от семейството, домашни любимци, къщи, аксесоари и други.

  1. Пъзели

Пъзелът е игра, която  тества изобретателността на детето. Тук целта не да се съберат подходящите парчета по логичен начин, за да се получи правилната картина. Пъзелите често се измислят като форма на забавление, но те могат да произтичат и от сериозни математически или логистични проблеми – в такива случаи успешното им разрешаване може да бъде значителен принос за математическите изследвания.

  1. Лего

Lego са най-популярните строители, произведени от The Lego Group. Те се състоят от цветни пластмасови тухли, които се свързват по между си, както и придружаващ набор от  колела, мини фигури и различни други части. Лего тухлите могат да се сглобяват и свързват по много начини, за да се конструират такива обекти като превозни средства, сгради и дори работещи роботи.

  1. Плюшено мече

Плюшеното мече се превърна в емблематична детска играчка, за която има специално измислена история, песен и филм. Една от най-обичаните играчки, с която много деца не се разделят и по време на сън.

  1. Влакче

Влакчето с релси е играчка с голяма история. Тя е била актуална преди много години, а все така желана и интересна и до днес. Няма момченце, което да не иска влакче, с което да поиграе.

  1. Baby Born кукла

Това е сравнително нова кукла-бебе, което е почти като истинско. Baby Born се смята за най-реалистичния от поредицата поради многобройните функции, които куклата може да изпълнява, включително плач, уриниране и залъгалка, която кара куклите да затварят очите в по-късните версии, като всички те могат да се изпълняват без батерии за безопасно за къпане. Най-новите функции и аксесоари включват музикален стол и дизайнерска бутилка.

  1. Играчка робот

Роботите също са сред най-популярните играчки за момчета. Много се забавляват говора на робота и но това, че почти всички са механизирани и ходят. Някои могат да размахват ръце или да стрелят. Все интересни и забавни функции.

  1. Играчка кола

Тази играчка е миниатюрно копие на автомобил. Има голямо разнообразие от превозни средства, като камиони, автобуси или дори ATV и др. Някои специални модели се събират за колекциониране.

  1. Монополи

Monopoly е американска игра на дъска. Създадена със заглавие „Играта за бързо търгуване на имоти“ тя е прекръстена на икономическата концепция за монопол – доминирането на пазара от един субект. Играта е подходяща за големи деца, както и за възрастни. Това е една семейна игра, в която да се включи цялото семейство.

  1. Играчки от реклами

Те са на първо място, защото в днешно време, децата гледат много телевизия и всички играчки, които се рекламират там са сред най-желаните от тях. Повечето са интерактивни и наистина си заслужават да се спрете на тях. Разнообразието е толкова голямо, че не можем да изредим всички.

Която и играчка да изберете, със сигурност ще предизвикате една детска усмивка и щастливо грейнали очи. А какъв по-голям подарък за всеки човек от това.