Видове картини за рисуване по номера

Картините за рисуване по номера са страхотен начин да оползотворите свободното време. Мощно оръжие срещу скуката и сивото ежедневие, оцветяването на красивите платна бързо ще се превърне в любимото ви хоби. Ако търсите източник на креативност, интересно занимание или пък доза спокойствие и радост, то популярните картини за рисуване по номера са всичко, което ви трябва. Накратко, те представляват принтирано контурно изображението върху художническо платно. А вашата “задача” е да оцветите всеки контурен елемент с определен цвят боя, указан с конкретно число.

 

На пазара се предлагат толкова много модели, че изборът може да се окаже трудна задача. Ето защо в статията ще разгледаме по какво се различават картините по номера. Нека първо да започнем с тематичното и стиловото изобилие на тези продукти. За нас е доста трудно да решим кое най-много ни харесва – реалистичен природен пейзаж, наситена с детайли картина с цветя, зашеметяващ портрет на известна личност, любимите ни анимационни герои или пък картина в стил поп арт. Дори феновете на модерното изкуство и фигуралните композиции могат да се чувстват спокойни, че ще намерят това, което търсят.

Оцвети ежедневието

Една от най-важните особености на различните модели се състои в боите, с които те се продават в комплект. Производителите най-често предлагат акрилни бои, защото рисуването с тях е изключително лесно, както и поддръжката им. Не се изисква да разреждате боите с вода и трябва само да внимавате да затваряте плътно контейнерите след рисуване. Също се срещат и комплекти с темперни бои, а като бонус някои цветове са подсилени с брокат.

 

На пазара ще намерите и продукти с ефектни флуоресцентни мастила. Вече завършени, тези картини са подходящи за тъмни и сумрачни помещения, включително за нощни заведения, спални помещения и кино-стаи. Някои потребителите дори монтират специално осветление, което да подсили ефекта на картината. Хората, които търсят наситен и ярък блясък, определено ще останат впечатлени.

Малки и големи, но винаги шедьоври

Размерът е друг критерий за избор на картина по номера. Тук възможностите варират от стандартни платна от 50 х 70 см и 40 х 50 см до по-малки модели 20 х 30 см. Разбира се, по-опитните потребители ще се изкушат от големите платна, достигащи 100 – 120 см. Има и нестандартни размери, които да се впишат идеално в интериора на дома ви. Да, всички тези картини за рисуване по номера са впечатляващи. Те са източник на добро настроение и за начинаещи, и за напреднали – и докато запълвате елементите с четката, и докато им се любувате след това.