Секс против стреса

Стрес и секс. Отдавна е известно, че сексът е лек за много заболявания. Но как честият стрес се отразява на интимния живот на двойката като цяло? Ами ако поради влиянието на стреса изобщо не искате интимност?

Всъщност стресът е реакцията на организма към факторите на околната среда. Нарушение на апетита или съня, намалена работоспособност – всичко това може да се превърне в симптоми на стресово състояние за човек. Сексът за стрес е чудесно лечение, така че не бива да пренебрегвате това лечение.

Ако обаче стресът върху една от страните: мъж или жена е продължителен, желанието за интимност може да не възникне. Мислите за секс могат да предизвикат отхвърляне, тъй като всеки знае, че сексът изисква физическо натоварване, последвано от умора. Като за начало, опитайте се да се отпуснете и просто да се наспите добре. Възможно е след сладък сън да искате много повече от просто мечта.

В допълнение, продължителното отсъствие на полов акт само по себе си се отразява негативно на здравословното състояние. Хормоналният фон при жените е много по-силен и поради това агресивните реакции, прекомерната емоционалност и невниманието могат да се добавят към стреса.

Създаването на романтична среда ще ви помогне да се настроите на правилното настроение и да преминете от тъжни мисли към по-позитивни. Ако някой от партньорите прояви внимание и инициатива, е напълно възможно взаимните действия да не закъсняват. След като приемете полезното антистрес секс лекарство, веднага ще видите подобрение в цялостното си здраве, благосъстояние и настроение. Затова не забравяйте да правите превантивно влюбване, така че стресът изобщо да не ви идва. По този начин можете ефективно да се справите с всяка стресова ситуация.