Предимства на ЛЕД осветлението

ЛЕД осветлението е сред най-новите и най-завладяващи примери за технологичен напредък в осветителната индустрия. Светодиодите са малки, стабилни крушки, които се отличават с мощност, енергийна ефективност и дълготрайност. Те функционират по различен начин от стандартните крушки с нажежаема жичка.

Благодарение на иновативния метод на работа, те са по-издръжливи от традиционните решения в осветлението и предлагат редица допълнителни предимства пред флуоресцентните лампи. Те имат изключително дълъг живот, консумират по-малко енергия и водят до драстично намалени разходи.

Днес, ЛЕД осветлението е популярно решение, което намира приложение както у дома, така и в различни работни среди.

В тази статия, ще разгледаме по-подробни какви са ползите и предимствата на ЛЕД осветлението.

Трайно решение

Едно от най-отличаващите предимства на ЛЕД осветлението е дългата продължителност на живота. Средно, светодиодите издържат около 50,000 работни часа, като максимумът е 100,000 работни часа. Ако сравним това със стандартните осветителни решения като флуоресцентните, това е от два до четири пъти по-дълго. ЛЕД осветлението издържа около 40 пъти по-дълго от средната крушка с нажежаема жичка.

Подменяйки по-рядко ЛЕД осветлението води до редица предимства, като например по-ниски разходи за поддръжка и по-ниски разходи за резервни части.

Повече сигурност и безопасност

Безопасността е може би най-често пренебрегваното предимство, когато се отнася до ЛЕД осветление. Опасност номер едно, когато става въпрос за осветление, е мощното излъчване на топлина. Това води до рискове от пожари и други нежелани резултати. Светодиодите не излъчват почти никаква топлина. От друга страна, традиционните осветителни решения, като крушки с нажежаеми жички, преобразуват над 90% от общата енергия, използвана за захранването им, в топлина.

Иначе казано, 10% от енергийните лампи с нажежаема жичка се използват за светлина. Това ги превръща в неефективни решения в сравнение със светодиодите. Светодиодните решение, съща така, консумират по-малко енергия и могат да работят ефективно на нисковолтови електрически системи. Те са безопасен избор със сигурни резултати.

Чудесен индекс на цветопредаване

Индексът на цветопредаване разкрива действителния цвят на обектите в сравнение с идеалния източник на светлина или естествената светлина. Високият индекс на цветопредаване е добра характеристика. Светодиодите обикновено отличително високи оценки, когато става въпрос за индекс на цветопредаване.

Най-добрият начин да добиете представа за разликата по отношение на индекс на цветопредаване е да сравните LED осветлението с традиционните осветителни решения. Те обикновено имат ниски оценки относно индекса и понякога са почти монохромни.
Енергийна ефективност
Светодиодите са популярни с това, че консумират драстично ниски количества енергия. Измерванията, които са от значение при проследяването на енергийната ефективност на различните осветителни решения се наричат светлинна ефективност или полезни лумени. Те описват количеството светлина, излъчвано на единица мощност, консумирана от крушката.

Повечето LED осветления водят до 70% подобрение на общата енергийна ефективност на съоръжението. В зависимост от наличните светлини и инсталацията на светодиоди, подобрението може да достигне до 90% или повече.

Приложение

Светодиодните осветления не се използват само за дома. Те се използват за голямо разнообразие от различни приложения, като например жилищно осветление, военно приложение, като елемент от архитектурата, в автомобилната индустрия, електронните инструменти, развлечения, игри, трафик и транспортната индустрия и други.

Те фокусират светлина и са чудесни в изпълнението на специфични задачи. Те служат перфектно за настолни лампи, светлини за четене, нощни светлини, сигнали за сигурност и други.

LED осветлението набира все по-голяма популярност като сигурен и устойчив източник на светлина. Ако все още не сте се възползвали от предимствата, които това решение предлага, то може би е време да се замислите за подобрение на светлинните системи у дома или на работното място. Можете да откриете достъпни LED решения, които гарантират ефективност за дълъг период от време, през който няма да е необходимо да се тревожите за смяна на крушки или пък високи месечни сметки.

Онлайн магазин за осветление GamaLight  ще Ви предложи широка гама лампи и осветление.