Прага

„Перлата в короната” на Централна Европа, Прага, грабва своите посетители със своя несравним чар. Столицата и най-големият град в Чехия е динамичен град на прекрасни стари площади, зашеметяващи сгради, някои средновековни и модерни, други древни, превърнати в атрактивни заведения- един исторически и културен център, Прага е един от най-красивите градове в света. Разположена на река Валтава, която разделя града на стара и нова част, всяка със своята красота и привлекателност. Няма как да не ви допадне този град, богат на забележителни пейзажи от различните му краища.

Поради влиянието, идващо от Сибир и от Атлантическия океан, Прага е известна с много студената си зима и горещото лято. Счита се, че най-добрият период за посещение на тази столица е през месеците юли и август, но това не означава, че няма да видите нейната красота, ако я посетите през зимата, напротив, просто трябва да сте подготвени за по-студените температури.

Prague Ruzyně International Airport е летището, което целогодишно обработва самолетни билети на туристи, идващи тук от цял свят. Разположено на приблизително 10км. от центъра на града.

Няма начин да не ви се наложи да преминете през една от най-известните забележителности на града- Карловият мост(The Charles Bridge Tower), който е един от най-старите каменни мостове в Европа, както и историческата връзка на двете части на града. Особено красив при изгрев слънце.

Прага ви предлага да напрвите туриситческата си обиколка с лодка или в комбинация от лодка и разходки, придружени със специализирани екскурзоводи, но както и да решите да протече вашият престой, подгответе си да минавате през великолепни площади, стари улици с много исторически сгради около тях, атрактивни постройки и гостоприемни заведения. В Стария град ще откриете величествената катедрала „Св. Вит”, както и Пражкия замък(Prague Castle)- най-големият древен замък в света. Астрономическият часовник показва времето от четири различни места. Общинският дом, бившият Royal Court Palace, ще ви зарадва с многообразието от неща за правене, които предлага. На левия бряг на реката ще откриете малкия град(Mala Strana), където може да се насладите на пивко кафе или пък местна бира.

Прага е спокоен град и в същото време се усеща една несравнима динамика, която няма как да не ви грабне и допадне.