Повече информация за дигиталния маркетинг и SEO оптимизация

Днес, в България, както и в много други страни по света, биват регистрирани редица дигитални агенции. Създават се агенции с една основна цел, а именно да обслужват клиенти и да представят техните проекти в най-добрата им светлина в онлайн пространството.
Дигитален маркетинг – за какво се отнася?
Само човек, който е влязъл в контакт с дигиталния маркетинг повече от веднъж, може да каже колко е ефективен и продуктивен за бизнеса. Използвайки най-простите тактики и сложни стратегии за дигитален маркетинг, можете да постигнете резултати, които са невъзможни в традиционния маркетинг. Въпреки че мнозина продължават да вярват, че са едно и също нещо. От друга страна, начинаещите често изпитват истински страх, когато поемат по неизследван път в дигиталното промотиране на продукти.

Във всеки случай трябва да се помни, че дигиталният маркетинг е:

• гигантска стъпка към успех във всеки бизнес;
• изцяло иновативен подход към клиента;
• нови тактики, стратегии, базирани на по-задълбочено разбиране на поведението на потребителите в мрежата и на пазара.

Печатните реклами, директната поща, радио рекламите и други бавно изчезват на заден план. Тези методи вече са остарели и нямат желания ефект за увеличаване на продажбите и растежа на трафика. Дигиталният маркетинг все повече заема водещата позиция.

Определение за дигитален маркетинг
Официалната дефиниция гласи, че дигиталният маркетинг е действие, насочено към популяризиране и директна продажба на стоки или услуги, използвайки специални тактики на така наречения онлайн маркетинг. Той обхваща три основни области на промоция на продукти:

• маркетинг в социалните медии;
• маркетинг за търсачки;
• имейл маркетинг.
Той винаги е интерактивен и насочен към определен сегмент от клиентската база. Можем да кажем, че дигиталната версия е един и същ маркетинг, но задължително включва обратна връзка с клиентите или стандартно двупосочно взаимодействие между компанията и клиентите.

Не бъркайте дигиталния и интернет маркетинга. Докато последният рекламира само в Интернет, цифровата версия предполага интерактивно взаимодействие с потенциални клиенти чрез смартфони, телефони, видео игри и различни мобилни приложения, дори на метро платформата.

Истинският дигитален маркетинг предполага, че клиентът може да бъде свързан навсякъде в пространството, където и да се намира. Следователно основното правило на дигиталния маркетинг се фокусира върху три точки:

• правилно изречение;
• в правилното време;
• на точно определено място.
Където и да е потенциален клиент, винаги можете да се свържете с него днес. Основното нещо е да намерите правилната формулировка, времето и точното място. С помощта на дигиталния маркетинг можете бързо да привлечете вниманието на желаната целева аудитория, да увеличите интереса към предлаганата услуга или продукт и да стимулирате растежа на продажбите. Маркетолозите отдавна отбелязват високата ефективност на нов тип промоция на продукти и услуги и активно развиват тази област на дейност.

Основни канали за дигитален маркетинг
Дигиталният маркетинг работи чрез създаване на специфични точки за интерактивност или взаимодействие по различни цифрови канали, за да се изградят продуктивни взаимоотношения с потенциалните клиенти. Тези точки помагат да се запознаете с предложения продукт и да създадете необходимото поле на доверие, в което клиентът съзрява да закупи. Той постепенно развива желание да закупи вашия продукт. Потребителите постепенно се научават да слушат вашите съвети и препоръки, ставайки не просто лоялни клиенти, но и приятели.

Основните канали за изграждане на силни връзки с целевата аудитория:

• Интернет маркетинг;
• PPC реклама (заплащане на кликване);
• маркетинг на съдържание;
• имейл маркетинг;
• промоция в социалните мрежи;
• партньорски интернет маркетинг;
• видео маркетинг.
Финални думи, касаещи дигитален маркетинг и SEO
Когато съчетаете SEO оптимизация с ефективна стратегия за дигитален маркетинг, то смело можем да кажем, че ще се получи успешна стратегия. Без значение, дали сте собственик на онлайн магазин, или на традиционен сайт.