Най-добрият начин за научаване на чужд език

Най-добрият начин за научаване на чужд език със сигурност не е продължителното четене на речник, “прескачайки” от страница на страница. Ако например отворите един българо-английски речник и започнете да четете думи с превод, то вие просто ще зубрите и най-вероятно след седмица няма да помните думите добре. Бързо ще ги замествате с други прочетени, които ще се запаметяват в краткосрочната Ви памет. Имаме по-добри предложения за учене на чужд език или поне идеи с какво да съчетаете това четене на думи от речник.

Днес ще Ви разкрием кои са най-добрите начини за научаване на нов чужд език, независимо дали той е английски, немски, испански и т.н. Прочитането на тази статия няма да Ви отнеме много време, а ще Ви даде полезни съвети, които може да започнете да прилагате още днес.

Бързо ли ще науча чужд език, ако започна сега?

На първо място трябва наистина да вземете решението да научите език различен от майчиния Ви. Целият процес изисква време и търпение от Ваша страна. Чрез постоянство обаче ще сте научили езика не след дълго. За равносметка един език може да бъде научен перфектно за около 2 години учене с нормално темпо. За около 1 година пък ще можете вече да се справяте сами в доста ситуации. Всичко зависи от човека и колко време отделя реално за учене. Все пак нека времето не Ви притеснява. Гарантираме Ви, че целият процес минава неусетно щом се “впуснете във водите” на чуждия език. А след като вече може да практикувате езика свободно ще усетите удовлетворение от решението, което сте взели по-рано.
Нека сега Ви издадем и тайните зад успеха и кои са най-добрите начини за научаване на чужд език..

Трикове за научаване на чужд език.

Първи трик, който може да прилагате е да си надписвате на лепящи бележки имената на предметите около Вас вкъщи, но на чужд език. Пример с английски език: върху кафе машината сложете бележка “coffee maker”, върху хладилника – “refrigerator”, при чашите – “mug”, ”glass” и така нататък. След като сте ги залепили, то всеки път, в който видите, използвате или просто минете покрай отбелязан предмет ще се сещате как се нарича той на съответния чужд език. Така ще асоциирате много лесно думата с предмета. Може всяка седмица да слагате бележки на други предмети или дори да записвате кратки изречения свързани с начина на използването им. Например “I drink water from my glass.” или “I sit on the chair.”. Така лесно може да вкарате думите в реален контекст, което ще Ви помогне да ги запомните наистина.

Друг метод, който може да използвате за научаване на нов език, отделно или съвместно с предишния трик, е да си напишете картички. От едната им страна напишете думата на чуждия език, а отзад превод. Дръжте тези картички/листчета близо до Вас, в някой джоб например. Докато извършвате ежедневните си задължения на различни интервали вадете по някоя картичка. Прочитайте думата, която Ви се е паднала и я превеждайте или се опитвайте да се сетите как се изговаря/пише тя на чужд език (спрямо това от коя страна сте изтеглили листчето).

Още един вариант, в който ще четете или слушате чужда реч е като гледате чуждоезикови филми, но като променяте начина им на гледане. Ако сте избрали например английски език – един път гледайте филма с българско аудио и английски субтитри, а друг път обратното – английско аудио с български субтитри. Така ще можете да виждате и чувате използване на различни думи в реални разговори. Може дори да спирате филма на моменти и да се опитвате да повторите някоя чута дума или изречение. По този начин включвате различни части от сетивната си памет едновременно, което според учени е сред най-добрите методи за учене на чужд език.

Най-добрият начин за научаване на чужд език е…

На последно място, но абсолютно не по важност е записването на курс по чужд език. Всъщност това е и най-ефикасният начин за учене. Това е така, защото учител ще може да Ви напътства, да Ви показва грешките и да Ви преподава материала последователно и с нужното за Вас темпо. При този метод (чрез записване на езиков курс) ще успеете да научите езика за най-кратко време. Преподавателят ще може да проследява процеса Ви, да Ви дава нужните материали за подготовка, както и да подхожда индивидуално към академичните Ви нужди.

Записването и посещаването на езиков курс разбира се е важна стъпка, но изключително ценна, ако наистина искате да научите нов език. Професионалист работи заедно с Вас, с една единствена цел – да Ви предаде собствените си знания и да Ви помага през цялото приключение наречено езиково обучение. За да постигнете желаните резултати Ви предлагаме услугите на езикова школа в центъра на Варна, която работи с едни от най-добрите учители в морската ни столица. Учебен център Инфо България предлага присъствено и онлайн обучение по едни от най-търсените и говорени езици. За всеки, който вече е учил език се предлага и безплатен тест за определяне на ниво, както и помощ при избора на най-подходяща група. Курсовете са подходящи за деца, младежи и възрастни на всяко ниво. Най-общо казано – за всеки, който желае да обогати знанията си!

И не забравяйте – инвестицията в самите Вас е с най-голяма възвръщаемост.