Митове за отслабване

Неведнъж сме чували, че е полезно да се яде, което е вредно. Митовете за отслабване са безброй. Но все пак, нека разберем какво какво и къде.

Първият мит: не можете да живеете без първото ястие на обяд! Това е мит. Не вярвайте на това. Без първия курс можете да живеете спокойно, да бъдете добре хранени, здрави и слаби. Това е измислено още в съветските времена, всъщност, когато се появява концепцията за компот от първа секунда. При съвременния начин на живот е достатъчно едно ястие. Ако не обичате боршови супи, тогава в това няма нищо престъпно. Полицията за храносмилане няма да ви арестува. Тогава просто трябва да пиете чиста вода. За чаша повече от обикновено.

Вторият мит: не можете да ядете след шест. Да, можете да ядете след шест и дори трябва. Не можете да ядете два часа преди лягане. Ако си лягате в осем вечерта, съответно не можете да ядете след шест, но ако си лягате в десет или единадесет. Защо не. Разбира се, ако искате да отслабнете, тогава е по-добре да не ядете след шест. Но ако искате само да поддържате фигурата си, тогава можете да пълните леки салати до нощта. Правилата за правилно хранене не забраняват това.

Мит трети: Месото кара хората да се възстановяват, предпочитам да стана вегетарианец! Нищо подобно. Те не се подобряват от месото. Възстановявайки се от невъзможността да го готвя. В крайна сметка как? Повече масло, повече свинска мас, повече сол – уловете последствията. Ако ядете варено, печено или приготвено на пара месо, тогава нищо не ви заплашва. Разбира се, ако не го ядете в килограми, това е вредно за всякакви продукти.

Четвъртият мит: чаша вода преди хранене ще ви избави от апетита. Чаша вода преди хранене ще разтегне стомаха ви – това е по-правилно да се каже. И тогава ще бъдете наситени с повече храна от преди. Основните правила за правилното хранене дори съдържат клауза, в която е забранено да се пие вода преди и след хранене.

Не вярвайте на митовете, яжте правилно и яжте по-малко мазнини – ще бъдете слаби!