Коя храна пречи да отслабнете

Диетолозите са изчислили продукт, от който се възстановяваме, който не ни позволява да отслабнем и след като сме спрели да го използваме, можем значително да отслабнем и да подобрим здравето.

Това беше лиричен отстъп, но сега по същество: алкохолът пречи на загубата на тегло на човек. Дори малка доза алкохол няма да ви позволи да отслабнете нормално.

Въпросът е, че алкохолът влияе на мозъка по такъв начин, че той се отпуска и не може да контролира напълно ситуацията. Ако в режима на отслабване сте си дали инструкция да не ядете или да се ограничавате в храната, то след пиене на алкохол мислите така: „Е, какво има! Едно парче шоколад няма да направи нищо! И от малко парче торта също – толкова много гладувах! О, ето и печеното свинско месо, мазно: ммммм. “ Освен това алкохолът причинява алкохол и обезкуражава чувството за пропорция: искате да ядете все повече и повече и да ядете повече.

Много хора пият сухо вино за обяд или вечеря, дори по време на диета. Но уви, алкохолът е отрова. Освен че унищожава мозъчните клетки, това ви кара и да се храните.

И, между другото, чаша вино не е толкова безобидна – в стандартна чаша (50 милилитра) „плува“ около сто килокалории. Как ви харесва този обрат на събитията? Ако вземем например бира, тогава в половин литър – стандартна чаша има около 300 килокалории – как ви харесва? По-добре вече да ядете шоколада – повече удоволствие. Какво да кажем за безкрайните купони, където алкохолът се пие неизмеримо.

Проучване, проведено от благотворителната общност на Drinkaware, даде неочаквани резултати – само десет процента от тези, които отслабват, следват съдържанието на калории в алкохола, а останалите просто го пият за свое удоволствие.

Вижте още интересни факти в сайта I-BulGariA.com