Как да организирате живота си, така че да няма боклук

От момента, в който човек започне самостоятелен живот, той се сблъсква с всички ежедневни трудности на едно домакинство – това е миене, миене на съдове и почистване на боклука и куп всякакви задачи, които наистина не искате да направите, но трябва да направите така, че къщата да не се обърне към сметището.
И така, по-долу ще разгледаме няколко правила за битова хигиена, които ще ви помогнат да поддържате дома си винаги чист, повярвайте ми, това е много по-лесно от общо почистване всеки месец.

Правило едно. Никога не оставяйте мръсни съдове в мивката. Разбира се, това не винаги е възможно, но все пак, опитайте се да измиете чиниите веднага след като сте яли – една чиния отнема около 20 секунди. Или ако искате да стоите над мивката за един час в края на седмицата, от от време на време хващайки главата ти и майка ти, които не се измиха веднага? Измийте съдове, които се замърсяват по време на готвене по време на готвене, т.е. докато готвите борш, измийте тигана и дъската за рязане.

Второто правило. Сгънете нещата спретнато или ги закачете на каишките. По този начин убивате две птици с един камък – ще трябва да гладите по-малко и няма да има разпръснати неща. Почистването след партита е отделна тема.

Второто правило. Измийте веднага. По-лесно е от това да сортирате цялото пране по цвят по-късно, да изчакате едно да се изпере, да хвърлите друго и т.н.

Правило трето. След като дрехата ви изсъхне, веднага я изгладете. Със сигурност сте имали ситуации, когато сте закъснявали на работа, от гладене на ризата, панталона или полата си за половин час. Направете го веднага и го закачете на закачалки.

Правило четвърто. Все пак ще трябва да вакуумирате. Никой няма да избяга от това. Просто трябва да го правите повече или по-малко редовно. Да приемем, че вакуумирате веднъж седмично, ще отнеме около 10 минути, но апартаментът ще е свеж и ще бъде приятно да ходите боси по пода.

Петото правило. Никога, не чуваш ли, никога не оставяй отворена килера или леглото. Това създава огромна бъркотия. Ако искате домът ви да изглежда спретнат, научете се как да правите тези малки и прости неща.

Източник: https://razkazi.net