Какво да търсите при избора на легло за дете

Всеки родител изхожда от собствените си съображения, когато е най-добре да закупи детско креватче за бебето си. Някой подготвя всичко предварително, а някои придобиват всичко необходимо само след раждането на трохите.

Във всеки случай рано или късно татко и мама избират детското креватче, което им харесва най-много. Това обаче изобщо не означава, че бебето ще го хареса. За да не се случи това, ви предлагаме да се запознаете с няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете правилното креватче, и след това да го закупите в магазина „Мебелна къща“.

Производствен материал

Независимо какво предпочитате, дърво или метал, е необходимо да се проследи хигиената на материалите, използвани при производството на креватчето. Повечето родители избират дървени конструкции, защото са по-естествени.

Трябва обаче да се внимава и по този въпрос. В края на краищата дървото може да се отвори с боя или лак. И когато бебето порасне, то определено ще започне да го гризе. Така че преди всичко проверете за правилни сертификати за качество, преди да закупите. След това се уверете, че цялата повърхност е перфектно шлифована и не съдържа чужди миризми.

Надеждност на закрепване

Не трябва да има пропуски между съставните части. Монтажните болтове, винтове, винтове също трябва да са недостъпни за ръцете на малки деца. Според стандартите всички малки части са скрити под специални тапи.

Двойна височина

Повечето съвременни креватчета се предлагат с променлива височина на дъното. Това позволява на родителите оптимално да регулират разстоянието до пода, което според тях е най-безопасното. От друга страна, този подход е удобен, защото леглото на бебето може да бъде прикрепено към родителското и те ще бъдат на едно ниво. Тогава за мама е много по-лесно да се грижи за бебето през нощта.

Силата на пръчките

Уверете се, че пръчките са достатъчно здрави и разстоянието между тях е не повече от шест сантиметра. Това ще ви предпази от падането на детето и забиването на главата му. Когато бебето порасне и се научи да ходи самостоятелно, много родители правят няколко пръчки подвижни. Това позволява на бебето да се изкачи от креватчето и да се качи в него самостоятелно.

Натрупани аксесоари

Може би искате да украсите креватчето с различни лъкове, стикери, играчки? Въздържайте се да правите това в началото. Докато детето е още малко, тогава през повечето време ще лежи в креватчето. Когато порасне обаче, той ще започне активно да вкусва всичко и всички декорации със сигурност ще бъдат изядени. Има обаче едно нещо, което е много търсено за повечето майки – кутия за пране. Може да се използва и за съхранение на играчки за най-малките, които ще използват продуктивно пространството под креватчето.

Модерно легло

Ако семейството ви много обича да пътува и не се нуждаете от детско креватче, изберете легло за детска стая. Сгъва се много лесно до размера на обикновена чанта. Транспортирането му е много лесно. Нещо повече, той е идеален, за да го направи интересно да играете в него през деня и удобно да спите през нощта.

Люлка легло

Някои семейства избират да люлеят бебето в креватчето, като си купят легло за люлка. Тази функция е много удобна през първите месеци от живота на бебето. Колкото по-възрастен обаче е, толкова по-активно ще се движи. И тъй като люлката е доста трудно да се фиксира в една позиция, детето ще бъде много неудобно там. Леглото постоянно ще се люлее, ще се клати и ще излага трохите на вероятността да изпаднат. Ето защо, ако искате да се спрете на този модел, помислете подробно дали имате нужда от допълнителни грижи.