Избор на макси якета и палта

Якето е важен елемент от пролетния, есенния или зимен гардероб. Якето или палтото трябва да съчетава практичност, гъвкавост и атрактивен външен вид. Съвременните жени с апетитни форми вече не трябва да избират между комфорт и ярък стил – връхните дрехи за макси дамиса създадени, като се вземат предвид модните тенденции.

Освен това асортиментът от якета и палта големи размери ви позволява да изберете ново нещо и подходящо за всеки стил, цвят и декор. Всяка дама има възможност да закупи макси яке или макси палто, което е оптимално за нейната физика и начин на живот, подчертавайки индивидуалността и достойнствата на фигурата ѝ.

Най-добрият вариант за удобство и добър външен вид ще бъде може би т.нар. парк. Този стил изглежда много по-елегантен от обикновените пухени якета; той надеждно ще защити тялото от вятър и студ.

Макси якета и палта обикновено се отличават с кройка, разширена в долната част. Този дизайн внимателно маскира големия ханш, подчертавайки талията и подобрявайки пропорциите на фигурата.

На мода са кадифените и ватирани дрехи с джобове, ципове и връзки. Ако фигурата ви е тип „пясъчен часовник“ трябва да изберете модел с колан на кръста. Връхното облекло е подходящо за създаване на спортен и дори романтичен външен вид, тъй като изглежда добре с панталони, рокли и поли.

Зимните якета с къс косъм с права или разкроена кройка до подгъва са чудесна алтернатива. Препоръчително е да се даде предпочитание на обикновена кройка и лаконичен декор, плътни матови материи с влагоотблъскваща импрегнация.

Дамите с наднормено тегло трябва да купуват връхни дрехи точно според техния размер. Якетата с един размер по-малко няма да ви направят по-слаби, те само ще подчертаят проблемните зони, а моделите с един размер по-големи ще добавят ненужен обем. Най-добре е да търсите дрехи с естествен пух или холофан, който може незабавно да възстанови първоначалната си форма.

Цветовата гама, препоръчана от стилистите, е доста обширна, но е по-добре да не се стига до крайности. Моля, обърнете внимание, че някои нюанси визуално стесняват фигурата, докато други подчертават недостатъците.

Неизменно добър избор ще бъде изпитаната от времето класика: якета в черно, кафяво, бордо, тъмно синьо или сиво. Въпреки че светлите модели придават обем на фигурата ви, това не означава, че трябва категорично да ги откажете – можете спокойно да закупите бяло или кремаво яке с подходящ стил.

Връхните дрехи в ярки цветове изглеждат много впечатляващи на момичетата. Ако харесвате изразителния външен вид, потърсете макси палта или якета в тюркоазено, коралово, лилаво или изумрудено. Тези цветове вървят добре с прости кройки, добавяйки им жар.

Що се отнася до щампи, те трябва да бъдат въведени в гардероба с най-голямо внимание. Най-изгодният вариант биха били зимни и пролетни якета с класическа клетка и вертикални ивици, можете да изберете и флорален модел или пък такъв на точки.

Добре е щампата да не се използва поцялото яке, а да служи за украса на определени части от дрехата. Например орнаментът отстрани е подходящ за всеки, който иска визуално да стесни фигурата си.