Избор на детска количка

Как да изберем количка? Този въпрос интересува може би всички бъдещи майки и татковци. В крайна сметка това е не само модерен „аксесоар“ за дете, както може да изглежда на някои, но на първо място отмъщение, при което детето ви ще прекара значителна част от първата си година.

Как да изберем количка? Основното е практическата страна на въпроса. Тоест, така че да отговаря на всички стандарти, за да няма странични миризми от него, така че материалите да са трайни и надеждни, а частите да са с високо качество. Вторият важен детайл при избора е външният вид на количката. Да, той е, защото ще трябва да прекарате повече от един ден с нея.

Дръжката на количката трябва да се регулира по височина. Ако такива колички не са на разположение, тогава трябва да изберете най-подходящата за вас.

Предпазни колани, те са необходими не за бързо екстремно каране, а за фиксиране на бебето в транспорта. Монтажът трябва да се регулира.

Багажното отделение също е важен аспект, защото трябва да вземете толкова много със себе си на разходка: както вещите на бебето, така и чантата си. Багажното отделение трябва да е голямо и дълбоко.

Качулката предпазва вашето мъниче от вятър, дъжд и слънце. Качулката трябва да е сигурна и обемиста. Също така трябва да е добре прикрепен към основата.

Колелата не трябва да са твърде малки, защото ще ви е трудно да преместите „къщата“ по пътя. Колкото по-големи са колелата, толкова по-лесно ще бъде за разходки. Но не прекалявайте – инвалидната количка не се нуждае от колелата на SUV. По-добре е колелата да са гумирани. Разгледайте и опциите за завъртане на колелата. Ако те „могат“ да се въртят на 360 градуса, тогава е много, много удобно.
Вижте също: Какво да търсите при избора на легло за дете

Спирачките са друг важен момент. Те трябва да присъстват и е добре, ако са лесни за използване. Повярвайте ми, те са необходими дори в кола или градски транспорт, а също така ще ви бъдат полезни по време на разходка.