Грижи за възрастни хора

Възрастните хора се нуждаят от постоянна грижа и помощ, тъй като много от тях не могат да се грижат за себе си или да изпълняват прости домакински задачи. Грижата за възрастни хора изисква много физически и психически сили. Освен това лицето, което го извършва, трябва да притежава определени знания и умения.

Също така трябва да се има предвид, че освен грижата е важно да се обърне внимание, да се прояви грижа, както и да се осигури максимален уют и комфорт. Този подход към възрастните хора ще помогне да се избегне депресията и апатията и ще им върне радостта от живота.

Ако роднините имат всичко необходимо, те могат да осигурят грижи за възрастни хора у дома. Това включва наемане на болногледач. Тя може да няма специализирани познания, ако възрастният човек се нуждае само от събеседник и помощник при извършване на ежедневни хигиенни и други процедури.

Ако възрастен човек е прикован на легло, претърпял инсулт, други сериозни заболявания или операция, в този случай грижите за възрастните хора трябва да се извършват от медицинска сестра с медицинско образование и трудов стаж.

Но днес малко хора могат да си позволят да наемат медицинска сестра, която да бъде до стареца през цялото време. В този случай изходът от ситуацията ще бъде да се регистрирате в старчески дом – домове за възрастни, където грижите за възрастните хора се извършват от персонал от квалифициран обслужващ персонал.
Какви домове за възрастни хора има?

Днес има няколко вида домове за възрастни хора: държавни и частни.

При регистриране на близък роднина в държавен пансион задължително условие е приспадането на определен процент от пенсията на възрастния човек. Необходимо е и събирането на пакет от задължителни документи, което като правило изисква много време и нерви.

В държавните социални институции за възрастни хора условията на живот не са на високо ниво. Често им липсва специализирано оборудване и оборудване, а стаите са оборудвани до минимум. Също така е важно да се отбележи, че тези старчески домове не винаги разполагат с пълен персонал.

Ако говорим за частни домове за стари хора, предимствата на такива институции пред обществените са значителни. В частните старчески домове на обитателите се предоставя списък с всички необходими услуги, помощ при изпълнение на ежедневните домакински задачи, медицинско наблюдение (при необходимост се предписва лечение), както и отдих.

За записване на възрастен роднина е необходим минимален пакет документи, а свободни места винаги има. Настаняването за възрастни хора може да бъде постоянно или временно. Заплаща се от близки роднини на възрастни хора.
Кой старчески дом предлага най-добрите грижи за възрастни хора?

Нашият Дом за възрастни хора Хармония предлага висококачествени услуги за грижи за възрастни хора. Предимствата на сътрудничеството с нас включват:

Напълно оборудван. При нас работят квалифицирани лекари, опитен персонал (медицински сестри, бавачки, медицински сестри), специалисти по рехабилитация и други служители.
Осигуряване на правилна диета и хранене, в зависимост от индивидуалните особености на всеки пациент.
Осигуряване на постоянно наблюдение на домуващите, следене на приема на лекарства, спазване на медицински и други предписания.
Оборудване на стаите с всички необходими технически съоръжения и оборудване.
Оказване на помощ при хигиенни процедури, хранене и други нужди.
Създаване на комфорт и уют в помещенията, в които живеят отделенията.
Осигуряване на разнообразни дейности за свободното време. Освен да се разхождат на чист въздух и да гледат телевизия, гостите могат да четат и да се занимават с любимите си хобита. Основното е, че всички възрастни хора са в компанията на своите връстници и общуват помежду си.

При записване в нашия дом за възрастни ние гарантираме правилна и постоянна грижа за възрастните хора. Цената на настаняването е достъпна, но разходите за живот се изчисляват въз основа на различни фактори. Можете да уточните това с нашите специалисти по време на лична консултация.
Какво трябва да знаете за грижите за възрастни хора с диагностицирани заболявания

Наличието на сенилни и други заболявания обездвижва възрастните хора, изнервя ги и не им позволява да живеят пълноценно. Грижата за възрастни хора, които имат медицински проблеми, включва повече от просто приемане на лекарства. Лечението ще бъде ефективно само в случай на комплексни мерки.

Важно е да се разбере, че грижата за лежащо болни възрастни хора се разделя на на общи и специални. Всеки от тях включва редица дейности, които позволяват да се създадат условия за ефективно лечение, както и психологически и битов комфорт, който се предоставя в нашия пансион, ни позволява да съкратим периода на рехабилитация. и да върне желанието на пациента да живее. Регистрирането на възрастен роднина в нашия дом за стари хора освобождава близките от непоносимо бреме и стрес, което може да доведе до влошаване на здравето.